11/28/2015

Acikögretim Fakültesi Sinav Sistemi Hakkinda

Açıköğretim Fakültesinde Sınavlar nasıl Yapılmaktadır. Sınav kuralları nelerdir. Sınava nerede gireceğiz.Yanlışlar doğruyu götürüyor mu??







Arkadaşlar Açıköğretim Fakültesinde sınav sistemi aynı ünv sınavındaki gibidir tabi birkaç farklılık vardır.Bunlar nelerdir dersek.
Açıköğretimde sabah ve öğleden sonra bölümünde en fazla 4 tane dersten Cumartesi oturumu ve 4 tane dersten de Pazar oturumu olmak kaydıyla hafta sonu iki gün sınav yapılmaktadır.Eğer Güz dönemindeyseniz sabah oturumuna eğer bahar dönemindeyseniz öğleden sonra sınava girersiniz.Alttan dersiniz kaldıysa veya üstten fazladan ders aldıysanız bir günde hem sabah hem öğleden sonra oturumlarında sınava girebilirsiniz.Bu bilgiler Sınav giriş belgenizde tarih,saat ve sınav yeri olarak açıkça belirtilmektedir.

Sınava gireceğiniz yer ikamet ettiğiniz şehrin her hangi bir okulunda olabilir artık yakın veya uzak şansınıza kalmış.Her sınavda farklı okullarda çıkabilir ve ya her zaman aynı okulda da girebilirsiniz.

Sınavda her dersten 20 soru bulunur ve toplamda en fazla 80 soruyla karşılaşırsınız.Süre olarak her soruya 2 dakika olacak şekilde 160 dakika süreniz vardır.Süre yeterince fazladır kendinizi sıkmadan sınavınızı yapabilirsiniz.Tek sorun işi yeterince ciddiye almayan insanlarla dolu bir sınıfta sınava girdiyseniz bu kişiler sınavlarını sizden çok daha kısa zamanda atıp sıkılayıp çıkmaya başlarlar ve siz onları gördükçe heyecan yapar bir an önce çıkmak için acele etmeye kalkışabilirsiniz.Tavsiyem siz onlara bakmayın çıkan çıksın siz sınavınıza bakın:))

Sınavlarda yanlış yaptığınız sorular sizin doğru sorularınızı götürmez eğer bilmiyorsanız boş bırakmayın en güzelinden mantıklı bir atış yapın ki şans belki tutar:)

Sınavına girdiğiniz dersin hangi ünitelerinden sorumluyuz diye araştırma yapmanıza gerek yok.Size verilen kitapta genelde 8 veya 10 ünite bulunur.Eğer 8 üniteli bir kitapsa Ara sınav için yarısı yani ilk 4 ünite Final sınavı için ise bütün kitap yani 8 üniteden de sorumlusunuz.Final sınavında ağırlıklı olarak sorular ikinci bölümlerden çıkar yani 20 sorudan 5 tane ilk 4 ünite ise 15 tanesi son 4 ünitedendir.Deli gibi her sınavda bütün kitabı okumaya gerek yoktur.İlk 4 üniteye ait çıkmış soruları tekrar ederek işin üstesinden gelebilirsiniz.Tabi ki bende zaman bol akıl da bol diyorsanız o başka.

Açıköğretim sınavlarında yanınızda telefon ve not kağıdı haricinde diğer anahtar cüzdan vs vs getirebilirsiniz.ÖSYS sınavı gibi çok fazla sıkmazlar.Yani kemere karışmazlar:))

Sınav sonuçları sınavların yapıldığı tarihten en erken 15 gün sonra açıklanmaya başlanır.Tabi ki bu en erkendir daha geç zamana sarkması da muhtemeldir.






0 yorum:

Yorum Gönder

Acikögretimde Nasil Basarili olunur??

         Merhaba Arkadaşlar Açıköğretim Fakültesine yeni kayıt yaptırmış veya yaptıracak herkesin kafasında eminim ki Okula gitmeden dışarda...

Facebookta Bize Katılın

Popüler Yazılar

Blog Arşivi